21,80 €
Raamat, mille kõik küpsetised on veganisõbralikud, gluteenivabad ning ilma valge suhkruta. Raamatu kirjutamise mõte oli kummutada levinud müüt, et veganikoogid ei ole maitsvad. “Need küpsetised maitsevad sama hästi nii veganitele kui ka omnivooridele, mistõttu piisab kui sünnipäevalauale valmistada üks tort kõigile,” ütleb Eva Pärtel, kes testis raamatus olevaid retsepte ka omnivooride peal.
Retseptid on piimatoodete ja -munavabad ning lisaks ilma nisujahuta. Nisujahu asemel on kasutatud riisijahu, toortatrajahu, kaerajahu, samuti tapioki jahu. Kõik jahusegud saad ise raamatus olevate õpetuste järgi valmis teha. Valge suhkru asemel on kasutatud roo- ja kookossuhkrut, samuti agaavisiirupit. Kõik kasutatud toorained on Eesti kauplustes saadaval.
Retseptides on kasutatud palju eestimaiseid hooajalisi saadusi (nt mustasõstratort valge šokolaadiga, piparmündi-šokolaaditort, mustikavahutort), aga ka eksootilisemat toorainet (matcha-maasika tort, passioni-juustukook).
“Vegani tordid ja koogid. Maitsvalt ja kõigile” sai Profexpo ja Eesti Kirjastuste Liidu korraldatud “Aasta kokaraamat 2021” võistlusel teise koha auhinna.
Ilmumisaasta | 2020 |
Keel | eestikeelne |
Formaat | kõvakaaneline |
Lehekülgi | 80 |
Mõõt | 245×170 |
Laos