Tasuta saatmine alates 50 eurost

Eva Pärtel kokaraamatud

Nisujuuretis (kuivatatud)

4,50 

Nisujuuretis, mille panin kasvama aastal 2013 ja kasutan praeguseni. Nisujuuretis on kuivatatud kujul.

Kuidas kuivatatud juuretist ellu äratada

  1. Esimesel hommikul pane 15 g (kogu koti sisu) kuivatatud juuretist kausikesse ja kalla peale 30 g vett. Jäta 10-12 tunniks toatemperatuurile, et juuretisetükid sulaksid. Vahepeal võid ka segada.
  2. Kui juuretis on vee sees täiesti sulanud, sega juurde 15 g vett ja 30 g jahu. Kata kauss pealt kilega ja jäta 10-12 tunniks toatemperatuurile.
  3. Teisel hommikul sega teises kausis 30 g vett ja 30 g jahu, lisa eelmise õhtu juuretis. Kata kauss pealt kilega ja jäta järgmise hommikuni (u 20-22 kraadisele toatemperatuurile) ootele.
  4. Kolmandaks hommikuks peaksid juuretise peal olema mõned mullid. Sega eraldi kausis 25 g jahu ja 25 g vett, lisa juurde 50 g juuretisesegu. Kata kauss pealt kilega ja jäta taas järgmise hommikuni ootele. Üle jäänud juuretisesegust saad teha nt pannkooke.
  5. Neljandal hommikul sega kausis 50 g jahu ja 50 g vett, lisa taas eelmise päeva juuretisesegu.

Viiendaks hommikuks peaks juuretis olema aktiivne, s.t mullitab hoogsalt. Nüüd võid selle tainale lisada või panna külmikusse ootele.

Kui juuretis ei ole veel aktiivne (nt mõned üksikud mullid), jätka selle toitmist (punkt 4 ja 5).

Kaal: 15 g
Koostis: nisujahu, piimhappebakterid (Fructilactobacillus sanfranciscensis, Companilactobacillus farciminis, Secundilactobacillus spp)
Valmistaja: Perenaise Ärid OÜ

Ostukorv0
Ostukorvis ei ole tooteid
Jätka ostlemist
0