Tasuta saatmine alates 50 eurost

Eva Pärtel kokaraamatud

Jaapani piimasaia shokupan küpsetamisvorm

27,90 

Jaapani piimasaia e shokupan küpsetamisvorm on spetsiaalne vorm, milles küpsetada kandilise kujuga pehmet saia. Pann on tehtud materjalist, mis juhib hästi soojust ja annab seetõttu tulemuseks eriti õhuliselt küpsenud saiapätsi. Vorm on koos kaanega, millega kaetult saia kergitatakse ja ka küpsetatakse. Vormi suurus on sobilik ühele pätsile Jaapani piimasaiale keeksivormis, retsept lk 54 “Nisujuuretis. Küpsetised. Osa 2” raamatus.

Mõõdud: 1,5 kin (mõõt ülemisest välimisest servast 225 x 120 x 120 mm)
Kaal: 690 g
Panni materjal: alumiinimumiga kaetud teras
Valmistaja: Jaapan

Enne kasutuselevõttu

Enne kasutuselevõttu on vajalik vorm sisse küpsetada. See tagab, et tainapäts ei nakku küpsemisel vormi külge ja tuleb kenasti vormist lahti.

1. Pese vorm ja selle kaas hoolikalt nõudepesuvahendi ja svammiga. Nõruta koheselt.
2. Pane vorm ja kaas (eraldi) 170-kraadisesse ahju siinile ja lase tühjalt küpseda 30 minutit.
3. Võta vorm ja kaas ahjust ning pintselda koheselt üle õhukese õlikihiga (nt rapsiõli). Tee õliseks vormi ja kaane sisemine pool. Jälgi, et õli oleks vaid õhuke kiht, kindlasti pühi vormi põhi ja kaas köögipaberiga kuivemaks. Kui õlikiht on liiga paks, võib see jääda kleepuma. Kui seda on piisavalt, imendub see vormi sisse.
4. Küpseta õliseks määritud vorm ja kaas 250-kraadises ahjus 20 minutit. Panni värvus muutub seest pruunikaks, see on normaalne. Õhuta kööki korralikult, sest selline tühjalt küpsetamine tekitab suitsu.

Vormil on omadus mitte nakkuda, see omadus muutub järjest paremaks iga küpsetamise korraga. Esimestel küpsetuskordadel soovitan vormi kergelt võiga üle määrida.

Hooldus

Pese käsitsi (nõudepesumasinas ei tohi pesta). Kuivata koheselt.
NB! Pann ei tohi hoiustamiseks jääda märg ega niiske, vastasel juhul on rooste tekkimise oht.

 

Laos

Ostukorv0
Ostukorvis ei ole tooteid
Jätka ostlemist
0